Kees en Pieter nemen deel aan de One Wall Handball UK Open 2014

De loting voor het UK Open is bekend. De dames spelen in vier poules van vier spelers, waarbij de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor de knock-out fase. De verwachting is dat alle vier Nederlandse dames zich zullen plaatsen voor de laatste acht en een compleet Nederlandse halve finale fase is zelfs niet uitgesloten.

Bij de heren ligt het wat lastiger. Pieter en Kees van der Schoot zitten in blok één, waarin ook de enige Amerikaanse spelers zijn ingedeeld. Kees moet in staat worden geacht om Greg Calabrese te verslaan, maar gemakkelijk gaat dat zeker niet worden.
Pieter van der Schoot moet eerst zien de voorronde tegen Fion O'Sullivan te overleven en ontmoet dan de als eerste geplaatste Vlad Klym. Hans Wassenaar moet aantreden tegen de winnaar van de voorronde tussen de Belgen Gegoire Vast en Eric Bremmels. Jelmer Siegersma ontmoet het Belgisch talent Tanguy Metayer, tijdens het Dutch Open verliezend finalist in de B-klasse. In het derde blok staan maar liefst vier Nederlanders: een kwartfinaleplaats voor één van de NL-spelers hoort daar minimaal tot de mogelijkheden. Het is niet onmogelijk dat Dylan Drent en Tjisse Steenstra dat in een onderlinge wedstrijd moeten uitmaken. Het bereiken van de halve finales door één van de Nederlandse spelers zou al een up-set zijn, maar een verrassing is zeker niet uitgesloten.

Het toernooi start op zaterdagochtend om 8 uur.

De animo onder NL-spelers om komend weekend af te reizen naar Londen is groot. De Nederlandse delegatie bestaat uit meer dan 10 topspelers. Voor wat betreft de dames is met Miranda Scheffer, Geke de Boer, Harmke Siegersma en Annelien Broersma de top uit Nederland grotendeels van de partij. De concurrentie voor de dames zal vooral moeten komen van de Engelse Kathleen Briedenhann. Amerikaanse en Ierse toppers zijn niet van de partij. De kansen op Nederlands succes bij de dames worden hoog ingeschat.

Ook de herendelegatie liegt er niet om: Hans Wassenaar, Tjisse Steenstra, Kees en Pieter van der Schoot, Dylan Drent, Alard Hoekstra en Jelmer Siegersma zijn van de partij. Zij zullen allemaal uitkomen in de Open Divisie. Naast spelers uit Nederland, zullen er Ieren, Italianen, Belgen en Fransen present zijn in Londen. De enige USA speler van naam is Vlad Klym, die overigens nog steeds kampt met een enkelblessure, in november vorig jaar opgelopen in België. De meeste concurrentie lijkt te komen uit België die onder andere met de titelhouder Guillaume Dumoulin, Lefty Seb Potiez en Dimitri Dupont naar Londen afreizen. De Engelsen hebben met Dan Grant en Luke Thomson ook een aantal sterke troeven in de strijd.

Er wordt tijdens het UK Open gespeeld met de snelle Ektelon Fire Ball wat de lengte van de rally's en daarmee de aantrekkelijkheid van de wedstrijden bij de wat mindere goden niet ten goede zal komen. De bal vergt zeker enige aanpassingen in de tactiek: een "fast and flat out of the door serve" en waar dat mogelijk is: het spel verleggen naar het achterveld en dan geduldig en nauwkeurig zijn in de rally.

De wedstrijdlijst voor het UK Open 2014 kun je HIER downloaden (pdf).

Het UK-open is de laatste krachtmeting voor het Nederlands Kampioenschap dat een week later in Franeker wordt gehouden. De resultaten in Londen worden nog meegenomen in de ranking voor het Nederlands Kampioenschap: een goed resultaat in Londen betekent een gunstiger plaatsing op het NK.

Met het Belgisch Open, Dutch Open en het UK Open is er een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een Europees circuit. Naar verwachting zullen de Fransen in 2015 eveneens een open kampioenschap organiseren voorafgaand of aansluitend op het UK Open. De Italianen haken in 2014 al in met het Italian Open dat van 18 tot 20 april wordt gehouden in Nizza Monferrato.

Toernooi informatie Datum :
zaterdag 1 en zondag 2 februari 2014
Plaats : Merchant Taylor's School, Sandy Lodge, Northwood in London HA6 2HT
Toernooi :
- Zaterdag 1/2 : Men/Women Open en Men Challenger
- Zondag 2/2 : Finales Men/Women Open,
Toernooi voor jeugd (U10, U12, U16 and U18), Demo Raquetball, Rugby Fives
Tournament Inschrijvingen : via de site van UK WallBall Hotel : Croxley Green Première Inn - Watford

Bron : http://www.onewallhandball.nl/


Geslaagd Pieter van der Schoot - Mix-Dubbeltoernooi, Zondag 19 Januari 2014

Op zondag 19 februari is in De Trije in Franeker de eerste editie van het Pieter Van der Schoot Mix-Dubbel toernooi gehouden. Een zeer geslaagde formule die een vast plekje op de wedstrijdagenda verdient. In de A-klasse ging de eerste prijs naar Anne Monfils en Hans Wassenaar. In de B-klasse trokken Anna Kootstra en Evert PieterTolsma aan het langste eind. Met 32 deelnemers was het toernooi goed bezet. Er werd met veel plezier en inzet gespeeld. De wedstrijdleiding was in handen van de inmiddels geroutineerde Michel van der Veen. Pieter van der Schoot had Seerden Sport en Breeman bereid gevonden de prijzen voor het toernooi beschikbaar te stellen. Voor de winnaars was er een wisselbeker waarin hun namen zullen worden vereeuwigd.

Alle prijswinnaars van het mix-dubbeltoernooi op een rijtje:



A klasse B klasse
  1. Anne Monfils & Hans Wassenaar
  2. Simona Kootstra & Tjisse Steenstra
  3. Christa Hoekstra & Allard Hoekstra
    Marrit Zeinstra & Pieter van der Schoot
  1. Anna Kootstra & Evert Pieter Tolsma
  2. Janny Visser & Johan Kwast
  3. Hiske Zeinstra & Habtumoe de Hoop
    Janny Yntema & Theunis Piersma

Zaalkaatsen verzet naar Zaterdag 01 maart

Het zaalkaatsen is verplaatst van :
Zaterdag 23 Februari naar Zaterdag 01 Maart.

 

 


Uitnodiging theatervoorstellingen

Volgende week woensdag 22 januari is er weer een theatervoorstelling voor ouders van sportende kinderen. Bij deze de vraag of u de uitnodiging rond wilt sturen naar de ouders van kinderen van uw vereniging. Het mooi zijn als u een groepje ouders/vrijwilligers van uw vereniging bij elkaar krijgt. Bij iedere vereniging zitten immers wel een aantal ouders die misschien op een andere manier langs de lijn zouden kunnen staan of hun kind(eren) op een andere manier aan zouden mogen spreken voor, tijdens en na het kaatsen.
Vindt u de voorstelling van volgende week te kort dag of te ver voor het kaatsseizoen? Op 10 maart vindt er ook nog een voorstelling voor ouders plaats in Sneek.

In de bijlage vindt u de uitnodiging voor Leeuwarden.


Via de site www.welwinnenhe.nl kunt u kaartjes bestellen voor maar € 5,- per stuk. Dit geldt ook voor de voorstelling in Sneek.

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Maaike Osinga

BUIENRADAR

 Buienradar

Kleding-Sponsors

Biologische boerderij Lyts Ropta
Biologisch dynamisch landbouwbedrijf Gerbranda State

Doeksponsors
Muurkaatshek
2019

Advertentie
sponsors
2020

Wedstrijd sponsors
2020

Kransen sponsors
2020

Kaatsbal sponsors
2020

DIVERSEN
(Geen sponsors)